Vrije Basisschool
Mater Dei

Bij ons ben je in goede handen


Foto's K3

Sfeerbeelden tijdens de eerste week bij juf Miranda.

Onze eerste week in de klas zit erop. We hebben onze klas verkend met al zijn hoeken,gespeeld,geschilderd en onze verjaardagskalender geknutseld! We maakten ons dikke vrienden-afsprakenblad en Wannes,onze klaspop kijkt mee toe of we erin lukken . Dan wordt dit vast een SUPERJAAR in de derde kleuterklas!

Sfeerbeelden tijdens de eerste week bij juf An.

De klas verkennen, spelen in de hoeken, de eerste keer schilderen of kleven, het eerste ‘werkje’ maken… Onze eerste week was een gezellige boel in onze klas… we tonen je graag wat sfeerbeelden.

Uitreiking kleuterdiploma's.

Het is de grote dag vandaag! Het weer zat ons niet mee, maar de kleuters straalden als zonnetjes. Zij mochten vandaag het podium op om hun diploma te ontvangen van de kleuterschool. Want op 1 september stappen zij met een nieuwe boekentas het 1ste leerjaar binnen. Daar werd natuurlijk op geklonken! Een dikke proficiat aan al die grote jongens en meisjes!

Vliegtuigen spotten

Een dagje later dan gepland (want maandag regende het…) deden we onze fluo vestjes aan en trokken we naar het veld om van daaruit de vliegtuigen te bewonderen. Reusachtig groot vlogen ze boven ons hoofd om een beetje verder te landen op de landingsbaan. We hebben gezwaaid, maar of de piloot ons gezien heeft… dat konden we zelf niet zien.

Papaweek in de klas van juf An

Na de mama ’s mochten nu ook eens de papa ’s op bezoek komen in onze klas. 2 papa’s, die stiekem graag piraat willen zijn, namen ons mee op schattentocht. Een andere papa bracht dan weer zijn vertelkoffer mee en verwende ons met 2 geweldige verhaaltjes. En dan was er ook nog een papa die thuis de spelletjeskast had geplunderd en met ons het ene spelletje na het andere speelde. We hebben er echt van genoten, dankjewel papa ‘s!!

Moederdag bij juf An

Ieder jaar proberen we van moederdag een extra speciale dag te maken, door ons er in de klas goed op voor te bereiden. Pakjes maken, krantje ineensteken, mama spelen, … we doen het allemaal. Dit jaar kreeg onze moederdagweek een extra speciaal tintje, door de mama ’s die voor ons wat tijd vrij maakten om te komen voetballen, spelletjes spelen, voorlezen. Bedankt mama ’s we hebben ervan genoten!

Op bezoek in het rusthuis.

De lente is begonnen dus hoog tijd om nog eens een bezoekje te brengen aan de bejaarde mensen in het rusthuis. Samen liedjes zingen, een dansje doen…onder leiding van Chris, aan de piano, lukt het allemaal.

Thema ‘op de foto’ bij juf An in de derde kleuterklas

Een hele week lang werd onze klas omgetoverd in een fotostudio. Zelf foto ’s nemen, ze afdrukken, in kadertjes steken, model spelen, … het kwam allemaal aan bod en deze keer was het niet de juf die de foto ’s maakte.

Derde kleuterklassen naar het dino museum

Ongelofelijk wat je hier, in het museum voor natuurwetenschappen, allemaal kan zien: een reuze mammoet, een brullende leeuw, een enorme orka, … en dan hebben we de dino ’s nog niet gezien. Samen met onze gidsen kijken we eerst naar een spannende poppenkast (waarin Juul de mijnwerker een dino skelet vindt en waar we moeten uitkijken voor de T – Rex), dan dino ’s bekijken in het museum, een dino knutselen en er zelfs eentje uitgraven. Het was een leuke, spannende, leerrijke, … dag!

Iedereen is knap bij juf Miranda en juf An

Vorige week gingen we in de derde kleuterklas op zoek naar de talenten van onze kleuters.
Onze BEELDKNAPPE kleuters toverden prachtige werkjes op papier , bouwden torenhoge kastelen en creeerden driedimensionele kunstwerken.
De NATUURKNAPPE kleuters doken met hun neus in wetenschapsboeken, leerden knopen leggen en ontdekten allerlei vormen van magneten.
In de MUZIEKHOEK componeerden enkele kleuters prachtige liedjes aan de hand van zelfgemaakte partituren.
Hoepeldraaien,dansen,evenwicht oefenen was een hoekje voor de BEWEEGKNAPPE kleuters!
Onze bollebozen voelden zich het best in de DENKHOEK en onze taalknobbeltjes zochten hun naam in sudokospelletjes in de TAALHOEK.
In de SAMENHOEK speelden ze gezelschapsspelen en werden de spelregels al eens aangepast naar hun eigen fantasie!?
Onze ZELFKNAPHOEK was het plekje waar iedereen zich kon schminken en verkleden,het leek er soms al carnaval!
Onze derde kleuterklassers zijn echte talentrijke wezentjes!!!

Kleuters zingen kerstliedjes in het rusthuis

Ons maandelijks bezoekje, aan de bewoners van het rusthuis kreeg deze keer wel een extra speciaal tintje. We gingen namelijk kerstliedjes zingen in de kapel. Bij het binnenkomen waren we meteen onder de indruk van hun grote kersstal en de vele mensen die al op ons aan het wachten waren. Samen met hen zongen we heel wat kerstliedjes over herdertjes, de dennenboom, sterren, … en natuurlijk mocht onze derde kleuterklas hit ‘kling klokjes kling’ niet ontbreken. Het was een sfeervol, vredig, warm kerstmoment voor jong en oud!

De derde kleuterklas bezoekt de kerstmarkt in Leuven

Rijden met de bus, stappen in straten verlicht met kerstversiering, honderden kerstbomen, kraampjes vol met spullen, lekkere chocomelk, verrassingen om ieder hoekje, een stal zonder Jezus maar met echte schapen, de kerstman met een mand vol snoepjes,… er viel heel wat te beleven op de kerstmarkt.

Leerlingen van het vierde leerjaar van juf Ann lezen voor in de derde kleuterklassen

Maandag 21 november, de kleuters zitten al ongeduldig te wachten op hun dagelijks voorleesmoment. Maar juf Miranda en juf An willen er maar niet aan beginnen, omdat het voorleesweek is, hebben ze een verassing in petto! Vandaag komen er heel speciale voorleestalenten op bezoek, namelijk de leerlingen van het vierde leerjaar van juf Ann. Met een boek onder hun arm komen ze er aan, de kleuters worden in groepjes verdeeld en dan kan het voorlezen beginnen… Spannende, grappige, leuke, … verhalen, de kleuters genieten van dit speciale voorleesmoment en hopen dat de meisjes en jongens van het vierde leerjaar nog eens op bezoek komen, om hun met een verhaaltje te verwennen.

Kookje Sprookje

Tijdens de sprookjesweek gingen de vriendjes van K3 ook echt naar ‘Kookjesprookjesland’ . Na een ontmoeting met de toverfee 'Sprookje' mochten de kleuters ook zelf aan de slag! Ze maakten een heerlijke paddestoel en nadien mochten deze uiteraard opsmullen.

Sprookjes

In de derde kleuterklas van juf Miranda en juf An begonnen we onze sprookjes weken met een heuse modeshow. Sneeuwwitjes, prinsen en prinsessen, jagers, … ze lieten zich allemaal bewonderen op onze kleine catwalk.

De tweede en derde kleuterklas gaat naar Rollebolle

Eindelijk is het dan zo ver, na een weekje aftellen, mogen we eindelijk vertrekken naar Rollebolle. Sportkleren aan, turnpantoffels aan onze voeten, laten we maar vlug beginnen: klimmen, klauteren, fietsen, spelen met de bal, ons evenwicht oefenen, … ’t Was een leuke sportnamiddag waarvan we blij maar moe terugkeerden naar school.

Eerste week bij juf An

Oude vriendjes, nieuwe vriendjes, nieuwe juf, nieuwe klas …
Zoveel te zien, zoveel te ontdekken, zoveel dingen om uit te proberen, …
Niet alleen maar spelen maar ook al een beetje knutselen, kleuren, schilderen …
We zijn goed begonnen, … laat de rest van het schooljaar nu maar komen!!

Eerste week bij juf Miranda

In onze derde kleuterklas heb ik:
Een naald om te prikken
En een schaar om te knippen
Papier om te scheuren
En stiften om te kleuren
Weinig tijd om mij te vervelen en veel vriendjes om mee te spelen

Groetjes van de kleuters van K3