top of page

Fijn speelplaatsspel
voor iedereen...

We werken aan het creëren van een dynamische speelomgeving waarin zowel leerlingen als leerkrachten zich veilig en gelukkig voelen. We willen de nadruk leggen op gedeelde verantwoordelijkheid, boeiende spelervaringen aanbieden op verschillende domeinen en tevens ruimte bieden voor groen op onze speelplaats. We willen ook onze aanpak om conflicten en emoties een plaats te geven optimaliseren. 

We gaan aan de slag met
7 miniteams.

1. Vergroening

2. Speelplaatsafspraken

3. Visie

4. Speelbakken

5. Rol van de toezichters / speelplaatszones

6. Regenplan

7. Herstelpad

speelplaats_voor_Website_Tekengebied 1.jpg

Samenwerking

We doen dit in samenwerking met enkele  partners.

Naamloos-1_Tekengebied 1.jpg
Naamloos-1_Tekengebied 1 kopie.jpg
Naamloos-1_Tekengebied 1 kopie 2.jpg

Wat hebben we
al gerealiseerd?

Zingen

Tijdens sommige middagpauzes kunnen de leerlingen onder begeleiding van enkele enthousiaste leerkrachten samen zingen. Of je nu een doorgewinterde zanger bent of gewoon van een gezellig deuntje houdt, iedereen is welkom. Het doel is niet alleen om muzikaliteit te stimuleren, maar ook een positieve sfeer te creëren en samen te genieten van muziek en gezelligheid.

zingen.jpg

Lezen

Goed nieuws voor alle boekenliefhebbers op school! Tijdens de middagpauzes worden leesmomenten ingelast. Dit initiatief past perfect bij ons jaarthema, waarin we streven naar het ontwikkelen van liefde voor lezen en het delen van verhalen.

lezen.jpg

Middagsport

De middagpauzes worden nog leuker door deel te nemen aan diverse sportactiviteiten.

Vanaf de tweede kleuterklas krijgen de leerlingen de mogelijkheid om elke week op een vast moment te kiezen voor middagsport.

 

Het doel van middagsport is niet alleen om de school meer in beweging te zetten, maar ook de band tussen leerlingen te versterken door samen te komen en te genieten van sport en spel.

middagsport.jpg

Speelkast en klimmuur

Met de leerlingenraad werd er een speelkast geïntroduceerd waar de leerlingen allerlei spullen kunnen uitlenen.  Alsof dat nog niet genoeg is werd er ook een stoere klimmuur op de speelplaats geïnstalleerd. Met deze veranderingen willen we niet alleen zorgen voor meer speelplezier, maar ook voor meer interactie tussen de leerlingen. We hopen dat dit de sfeer op school nog leuker maakt. De leerlingenraad is enthousiast en hoopt om nog veel meer ideeën uit te werken om de boel nog leuker te maken. Samen werken we eraan om van de school een plek te maken waar iedereen zich goed voelt!

Klimmuur.jpg
speelkast.jpg

Rollend materiaal

Kruiwagens, poppenwagens, fietsen en steps voor de kleuters... Kinderen houden van rollend materiaal. Dit zorgt voor extra rollenspel, bewegingsvaardigheden, evenwicht,....

saar3.jpg
saar2.jpg
saar1.jpg
bottom of page